mission statement recepten
koop hier de foodlingo bijbel culinair woordenboek
 FOOD = FASHION | FOOD = SOCIAL | FOOD =  ♥  | FOOD = PUNK!


Heden Ons Dagelijks Brood
28-3-2014
Ambachtelijk puur brood was een paar jaar geleden wat koffie nu is en thee vurig hoopt te worden: überhip. Maar sinds de ontdekking van de broodbuik keldert het aanzien van gebakken graan. Of niet? Overal openen ambachtelijke bakkers hun houtovendeuren. En dat zijn geen bakerpraatjes.
'Brood wordt het Nieuwe Asbest,' zei iemand van de week tegen mij. Brood? Het basisvoedsel van zo'n beetje de hele wereld? Betaalbaar voor en maakbaar door iedereen? Het gebakken mengsel van gemalen graan en water dat al duizenden jaren geleden werd gegeten?
Fabrieksbrood, oké. Dat dat het Nieuwe Fraudevlees wordt, geloof ik meteen. Brood van granen zonder herkomstpapieren die al op de akker liefdeloos worden volgestopt met chemische groeimiddelen en antibiotica, en vervolgens een keten van liefdeloze handelingen en chemische toevoegingen ondergaan - 'broodverbeteraars', alsof echt brood verbeterd kan of hoeft te worden. Om tenslotte te eindigen in de supermarktschappen in een hooguit naar brood verwijzende vorm.
Als ik door de stad fiets, en dat doe ik nogal eens, zie ik overal nieuwe bakkers hun deuren openen. En het valt me op dat na de eerste golf hipbakkers en broodjuweliers, de nieuwe ambachtelijke bakkers niet de nogal eens universitair in de economie geschoolde, zij-instromende purebroodprofeten zijn, maar heel 'gewone' bakkers die het oude broodambacht nog van huis uit en van generatie op generatie meekregen. En daarmee wordt ambachtelijk puur brood weer mainstream en dat is goed nieuws.
Zoals het zojuist geopende Bakhuys in Amsterdam. Een gigantische open bakkerij, waar de bakkers (m/v) nog onwennig rond de centraal in de zaak opgestelde reusachtige houtoven scharrelen. Ze hebben niks te verbergen en ze kunnen ook niks verbergen. Want alles gebeurt recht voor het oog van de nieuwsgierige klant.
En deze bakkers bakken geen hipsterbroden, maar heel gewoon dagelijks brood. Halfjes bruin. Maar dan wel goeie halfjes echt puur bruin. Gewóón brood. Zoals gewóne koffie-met-melk momenteel ook übertrendy is. Sorry, beroepsdeformatie...
(foto: de giga houtoven in Bakhuys, Amsterdam; © Marjan Ippel)
De Wereld Een Eetpark. Food=Entertainment!
26-3-2014
De Adrià-broertjes openen 's werelds eerste culinaire amusementspark in Barcelona. Een Parijse investeerder/bakker koopt een hele straat in de Marais om er een gastronomische experience te maken en Bologna creëert een Disneyland voor foodies. De Efteling revisited. Food=Entertainment!
Food is sexy. Food is héét. Wie is er tegenwoordig niet met eten bezig? Precies. En dus valt er geld te verdienen. Niet alleen met het eten zelf, maar (misschien wel vooral) met de hele entourage eromheen. De merchandise, maar dan in huizenhoge 3D. Food=Entertainment!
En dan wordt niet meer ouderwets een afgelegen stuk bos of weide omgekat tot een klinisch ogend pretpark-met-hekjes. Maar geheel volgens de huidige opvattingen van 'authentieke' touristenbelevingen wordt liefst downtown in een bestaande context een experience neergezet die het gevoel geeft alsof je helemaal niet in een pretpark rondloopt en ook geenszins wordt gestuurd in je bewegingen (en uitgaven). Het idee moet zijn dat je zelf deze 'authentieke' ervaringen in het eetpark hebt wildgeplukt.
De altijd overal als eerste arriverende broertjes Adrià bouwen daarom momenteel de Barcelonese wijk Sant Antoni om tot het culinaire pretpark 5.0 Project met onder meer de eetbars Tickets, Pakta en de nog te openen Niño Viejo en Enigma. De Parijse bakker-investeerder Cédric Naudon kocht de complete Rue de Vertbois en nog wat zijstraatjes op om er La Jeune Rue te realiseren, een gastronomische beleving in authentieke Marais-sferen. En intussen gokt de Italiaanse geboortestad van lasagna, tortellini en de bolognesesaus, Bologna, op een gegarandeerde touristenstroom met gastrothemapark FICO Eataly World, gebouwd volgens de succesvolle Eataly-formule. De Efteling revisited.
De wedloop wie de allereerste stad wordt die zich de titel Culinaire Prethoofdstad van de Wereld mag aanmeten, is hiermee officieel gestart. De Culinaire Hoofdstad 1.0. Parijs ligt vooralsnog aan kop met maarliefst twee gastrothemaparken in wording. Ook al is die tweede, rond het culinaire ratje Ratatouille uit de gelijknamige tekenfilm, très old school gepland in de bossen buiten de stad.
Ik denk dat ik Van der Laan maar ga bellen over mijn plan om van de omstreden Elandsgracht een authentiek Mokums bier-kaas-worst-en-krokettenpark te maken met permanente 3D-workshops bier, kaas, worst en kroketten printen; bier-, kaas-, worst- en krokettenproductiehuizen en bier-kaas-worst-en-krokettentours langs de diverse bier-, kaas-, worst- en krokettenbarretjes. Een en ander mét helipad, zodat Obama het compleet 3D geprinte Krokaasterdam kan komen openen. Truly gezellig!
(foto: De ticketshop van de broertjes Adrià is alvast up and running; www.es.bcn50.org)
Foodlingo Op Het Menu Van De Foodlingo Bijbel Brunch
20-3-2014
Altijd al een affogato willen proeven? In een reuben sandwich willen happen? Of een slider wegslikken? Zondag 13 april a.s. staat het foodlingo uit de Foodlingo Bijbel op het menu tijdens een unieke brunch in restaurant Staal in Haarlem.
Foodlingo geeft niet alleen inzicht in wat er aan de hand is in eten en drinken, foodlingo is ook ronduit lekker! En dat gaan we bewijzen tijdens de Foodlingo Bijbel Brunch in restaurant Staal in Haarlem. Gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand is Staal dé aangewezen plek om het foodlingo in de juiste context te zetten tijdens deze unieke eat, meet & greet met auteur Marjan Ippel en vormgever-illustrator Natasha Tastachova.
De Foodlingo Bijbel Brunch, 13-04-14, 11-13 uur, Staal, Gedempte Oude Gracht 46 Haarlem.
Kaarten à 25 euro voor bijbel + auteurspraatje + foodlingobrunch via info@staalcatering.com. Meer info op: http://goo.gl/nHZua7
VOL=VOL!In Koffie: De Koude Versus De Warme Golf
17-3-2014
In koffie is er al jaren sprake van een derde, vierde en zelfs vijfde emancipatiegolf die onder meer zelfroosterende baristi voortbracht. Maar ik ontwaar daarnaast ook een koude versus een warme golf. Waarbij de warme golf na een kleine ijstijd weer aan terrein wint.
Het is waar, jarenlang dronken we espresso veel te heet. Zoals rode wijnen tijdenlang abusievelijk rond de 18 graden Celsius werden geschonken als kamertemperatuur in een oud slecht geïsoleerd kasteel werd bedoeld, zo werd espresso ongeveer op kooktemperatuur geserveerd. We brandden dan ook steevast onze tong vóórdat de eerste slok loeihete koffie in onze slokdarm neerdaalde. Terecht dat de nieuwegolf-baristi daar een einde aan maakten door espressokoffievarianten te schenken op drinktemperatuur.
Het kwam zelfs zo ver dat een koffietent bij de eerste slok meteen door de mand viel als die loeiheet bleek. Dan kon de koffie sowieso al niet meer state-of-the-art zijn. Niet-hete espresso werd een kwaliteitsstandaard.
Te vaak echter komt het minder warm zetten in de praktijk neer op hooguit lauwe koffie die je nog geen halve minuut kan laten staan, of hij is compleet koud geworden. Met als gevolg dat je ook niet echt slok voor slok van de huisgeroosterde specialtykoffie geniet, maar hem zo snel mogelijk naar binnen klokt om nog enige warmte te ervaren.
Om die reden schenken vooraanstaande koffieroosters-annex-schenkers à la Lot61 hun koffies nu weer warmer. Niet zó warm als in de oerespressotijd, maar wel beduidend warmer dan een tijdje bon ton was. Helaas is het nog niet tot alle indie koffiezaken doorgedrongen dat de koffie weer warmer 'mag'.
Bij deze!
(foto: op dronk gezette latte bij Lot61 Coffee Roasters in 020; © Marjan Ippel)Van Chefs, Caterkoks en Vegalasagne
16-3-2014
'Amsterdam mist (experimentele) buitenlandse chefs die voor nieuwe impulsen zorgen,' zei Newyorker Noah van restaurant Fraîche deze week op de zogenoemde Van Chefs Tour. Waar. Maar we hebben Moshik Roth die juist deze week zijn vega magnetronmaaltijd introduceerde!
Noah heeft gelijk. Als je Amsterdam vergelijkt met andere wereldsteden is het hier een opvallend Laaglandse culinaire bedoeling. Wij vinden het al heel wat als een Brabander of Overvener de hoofdstad als culinaire standplaats verkiest. Dat is in steden als New York, Parijs en Londen wel anders. Daar zorgen juist de buitenlandse chefs voor de broodnodige nieuwe impulsen, invloeden en mixes 'n matches in eetculturen.
We hoorden Noah spreken op de eerste Van Chefs Tour. Een initiatief van de dames 'Van Chefs' die met hun online marktplaats voor (cater)koks een rondgang langs een aantal jonge chefs door de hoofdstad organiseerden. In zichzelf al een nieuwe impuls dat restaurantkoks zich tegenwoordig graag uitlenen voor (cater)events en zelfs privédinertjes.
Maar juist de dag ervoor had ik nog aan de tweesterrentafel van Moshik Roth gezeten. De Israëlische chef die voor de liefde naar ons land kwam en zich van pizzeria's opwerkte naar zijn eigen tweesterrenzaak &Samhoud Places. Wat Moshik aan nieuwe impulsen aan de nedercuisine heeft bijgedragen is niet weinig. Hij was de eerste en vrijwel enige fulltime moleculaire kok in ons land. En daar bleef het niet bij. Sinds een paar jaar wil Moshik ook graag iets doen aan de hongerproblematiek in de wereld. Als chef is hij daar misschien niet de meest logische, maar wel de meest innovatieve persoon voor.
En dus ontwikkelde de kok die zonder moeite olympische gouden plakken foie gras op het bord dresseert, vega magnetronmaaltijden die verkocht gaan worden via de supermarkt en waarvan een deel van de opbrengst gaat naar SOS-Kinderdorpen. De maaltijden zijn gebaseerd op het door hemzelf ontwikkelde 'tomeato', een pasta van tomaten met een vleesachtige structuur en mondbeleving.
Het is waar: Amsterdam heeft veel méér van dit soort chefs nodig.
& Ongewoon Lekker, te koop bij AH à 5,99 euro per bakje.
Van Chefs, www.vanchefs.com

(foto: de tomeato lasagne van Moshik Roth; © Marjan Ippel)
De Zomer Van 2014: Zon, Zee, Zand en Lambrusco
12-3-2014
Wat gaan we deze zomer drinken op de nederstanden, vroeg RTL's Editie NL aan foodtrendwatcher Marjan Ippel. 'Lambrusco', luidde haar antwoord. In 2007. Nu, zeven jaar later is het dan zo ver. De roodschuimende Noord-Italiaanse wijn belooft tot nader order 'dé terrashit van 2014' te worden.
‘Wat gaan we deze zomer drinken op de nederstranden, vroeg RTL's Editie NL aan foodtrendwatcher Marjan Ippel. “Lambrusco,” luidde op vrijdag de dertiende het voor veel prille strandgasten horrorantwoord. Maar zo'n horror is dat niet. Wie herinnert zich nog de introductie van de nu niet meer weg te denken strandhit rosé? Toen de avant garde enkele jaren geleden deze tot dan toe vooral van dikbuikige flessen bekende gekoelde wijn aan het strand introduceerde, wilde geen trendvolger er eerst aan. Net als bij lambrusco nu, hadden de meesten associaties bij rosé van koppijn, limonadesmaken en uit de hand gelopen studentenfeestjes. Maar de rosé die we nu massaal inslaan heeft niets meer te maken met de koppijnwijn met kindersmaakjes van ooit en ook de 'vergeten wijn' lambrusco vecht zich een kwaliteitsweg terug uit een reputatie van gealcoholiseerde cassis, de ultieme studenten- en pizzeriadrank.
Oké, weinig strandgasten waren er al klaar voor, maar ingebed in de roze bubbelstrend en de vergeten-etentrend en dankzij het prettig lage alcoholgehalte (zo'n 8%) heeft De Nieuwe lambrusco absolute strandpotentie. Natuurlijk met een trendy gourmetwaterflesje on the side. Dat de badgasten meer zagen in het nieuwe rosé bier is opvallend, omdat dat smaakt als de goedkoopste bulk-lambrusco.’
Ook al had het zomaar gekund dat bovenstaande tekst deze week was opgetekend, schrijven we april 2007! En behalve in de toen pas geopende wijnbar Vyne en nog wat early adapaters die gelóófden in De Nieuwe Lambrusco, bleef de Noord-Italiaanse rode schuimwijn die zomer een obscuriteit voor die hard trendsetters.
Het heeft zelfs tot nu geduurd voor lambrusco, met exact dezelfde argumenten als toen, opnieuw wordt aangekondigd als hét zomerdrankje van het jaar. Dit dankzij twee heren van reclamebureau Natwerk die eerder al succesvol een limoncello in de markt zetten en daar nu hun eigen lambruscomerk Brusco aan toevoegen. Ze hebben goede hoop, want ‘in New York wordt voor sommige flessen al tachtig dollar betaald,’ aldus de twee.
De Indie Van Nu Is De Keten Van Straks
10-3-2014
Onafhankelijk, oftewel indie. Dat is wat we willen. Geen gigaketen met onpersoonlijke bediening en vage herkomst van het gebodene, maar een klein persoonlijk tentje waar de eigenaar (m/v) zelf inkoopt, bereidt en verkoopt. En dan is de indie-keten niet ver weg meer.
Bilder & De Clercq, Lot 61 Coffee Roasters, SLA, Spaghetteria, Hutspot, Foodware, Two for Joy Coffee Roasters... De voorbeelden in de hoofdstad alleen al zijn legio. Voorbeelden van indie ondernemers die met een aan idealisme grenzende spirit hun bescheiden zaakje in een off-buurt openden, om er al snel achter te komen dat hun publiek zo groot blijkt, dat een tweede en vaak zelfs derde zaak in weer een andere opkomende wijk een serieuze optie wordt. Al was het alleen maar om de gigantische overheadkosten over twee of meer zaken uit te kunnen spreiden. Goed nieuws voor de indie-liefhebbers, dus. Hoe meer indies, hoe beter.
Het gevaar is natuurlijk wel dat dé USPs van de indie, de persoonlijke touch en de dankzij de bescheiden omvang continu hoge kwaliteit, in zaak twee en vooral drie niet meer vol te houden zijn. Al was het alleen maar omdat de initiator nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk kan zijn en goed personeel schaarser is dan wilde kaviaar. En bovendien de inkoop voor één kleine zaak heel anders ligt dan voor een serie zaken.
En dan is ook de indie-keten vooral een keten.
(foto: het enthousiaste Italiaanse keukenpersoneel in het net geopende filiaal van Spaghetteria aan de Jan Hanzenstraat in Oud-West, Amsterdam; © Marjan Ippel)Zelfs De Franse Koe Is Niet Meer Heilig In Parijs
5-3-2014
Heb jij dat nu ook weleens? Dat je in de culinaire hoofdstad van de wereld Parijs zit te eten en toch denkt: er mist iets. Ik heb dat met het magere rundvlees van de vetvrezende Franse slagers. The New York Times én de Parijzenaren zelf geven me nu eindelijk gelijk.
De Amerikaanse revolutie die momenteel in Parijs woedt, heeft meer bijwerkingen dan enkel goede koffie, service en craft cocktails. Ook de ideeën over hoe rundvlees moet zijn en smaken, zijn momenteel onderhevig aan een revolutionaire 'ver-Amerikanisering'. Zo gingen Fransen altijd prat op hun gespierde Charolais en Limousine koeien met nauwelijks een spoortje vet. Maar vet is smaak, zoals ze bij de Angelsaksen weten: het Schotse Angus rund en zijn kompanen krijgen hun smaak niet van de kruiderij, maar van de mooie vetmarmering.
En daar zijn de Fransen nu eindelijk ook achter, zo blijkt uit de meest recente importcijfers die aangeven dat zo'n twintig procent van het in Frankrijk geconsumeerde vlees inmiddels is geïmporteerd uit Duitsland, Engeland, Ierland, en meer en meer ook uit Amerika, Spanje, Argentinië en Brazilië. Vlees dat nu bovendien ook langer wordt gerijpt om overtollig vocht te verliezen en smaak te winnen. En dat zelfs steeds vaker eindigt in de Noord-Spaanse grilloven Josper. Hoeveel veren moeten de Fransen nog laten?
De oplossing is volgens de Parijse slager Le Bourdonnec, pelgrimsbestemming voor goed gerijpt vlees, niet rundvlees importeren maar ter plekke op de Franse weides inheemse en Angelsaksische runderrassen kruisen. Dat is, zegt hij deze week tegen The New York Times: 'Als een Amerikaanse vrouw met een Franse minnaar: Perfect'.
Steak zal in Parijs nooit meer hetzelfde zijn.
Eet de importrunderen bij: Café des Abbatoirs, 10 Rue Gomboust; Caillebotte, 8 Rue Hippolyte Lebas; Le Sévero, 8 Rue des Plantes.
En koop het (en zie het rijpen) bij Le Bourdonnec, 172 Avenue Victor Hugo.

(foto: met de hand gesneden steak tartaar in Café des Musées, 49 Rue de Turenne; © Marjan Ippel)
Paris, France? Het Lijkt wel Paris, Texas!
3-3-2014
Hamburgers, bierbrouwers, koffiebaristi, foodtrucks, cocktailbars, American breakfasts, fish & chips, Brezel... Parijs is Paris niet meer! Van een stad waar foodtrends geen vat op leken te hebben, is Parijs nu het centrum van de universele foodhip.
Parijs heeft met zijn relaxte sfeer altijd een extreme aantrekkingskracht gehad op Amerikanen en andere buitenlanders. Maar nu komen die niet meer om te genieten van een glaasje plonk en een andouillette op de Parijse rieten straatterrasstoelen, maar om er zelf een zaak of foodtruck te starten. Met allesbehalve Franse eetwaar.
Andouillettes traditionelles? Steak tartaar? Hamburgers! American pancakes! Specialty coffee! In een tijd van het heilige lokaal geoogste en geproduceerde eten, is Parijs nu juist het centrum van de a-lokale, internationale foodhip geworden. Lees: door Amerikanen geïnitieerde en wereldwijd opgepikte foodtrends. Da's even wennen voor een stad waar foodtrends geen vat op hadden. Maar stiekem ook wel verfrissend.
Het wachten is op het Parijse antwoord dat er ongetwijfeld gaat komen: een andouillettebar. Een steaktartaarcafé. Een moules-frites foodtruck.
(foto: Bij Holybelly, 19 Rue Lucien Sampaix, ontbijt je Amerikaans en drink je specialty coffee; © Marjan Ippel)Zeg Hallo Tegen De Opvolger van de Nordici: De Andeaanse Keuken
21-2-2014
Het wordt al jaren gezegd. Ook, of zelfs, in Nederland. Hier al sinds oud-driesterrenkok Cees Helder rond 2009 reisleider werd bij foodtours naar Peru, de bakermat van de Andeaanse cuisine. En toen al culinair gezien de heetste plek op aarde. Toch verruilt deze keuken pas nu de Andes voor Europa.
Al in 2010 kreeg de 'Ferran Adrià van Peru', topchef Gastón Acurio, de Prins Claus Prijs voor zijn poging om van het Peruaanse signaturegerecht ceviche wereldwijd de Nieuwe Sushi te maken.
Toch verruilt de Andeaanse keuken pas nu de Andes voor de VS en Europa. En dat dan weer dankzij de vader aller Ferran Adrià’s, Ferran himself, die al jaren erop hamert dat na de door hem voorspelde nordic hausse, de keuken uit het Andesgebergte aan de beurt is.
En inderdaad, het begint erop te lijken. De Amerikaanse pers riep 2014 unaniem uit tot het jaar van de Peruaanse keuken. En ook het aanstaande WK Voetbal-spektakel in Brazilië, een land dat al evenzeer schatplichtig is aan deze kookkunst als Peru, gaf de ontwikkelingen een voetje. Afgezien nog van het feit dat ‘The World's 50 Best Restaurants’ eind vorig jaar een Latijns-Amerikaanse lijst in de Peruaanse hoofdstad Lima lanceerde, waarop Gastón Acurio met zijn restaurant Astrid-y-Gastón aan de leiding ging. En niet te vergeten de broertjes Adrià zelf: zij openden in Barcelona de Peruaans-Japanse eetbar Pakta.
Ook in Londen is het zover, getuige restaurants met namen als Ceviche, Lima en Andina. Daar ligt ceviche bovendien binnenkort bij Waitrose in de supermarktschappen. En zelfs in Nederland is deze in een ‘tijgermelk’ van citrussap, chilipepers en knoflook gegaarde rauwe vis geen onbekende meer.
Maar de in picanterias (familierestaurantjes) geserveerde vintage Andeaanse keuken bestaat uit méér dan dat. Zoals de hipgranen amaranth en quinoa, mais, bonen, sacha inchi (bergnoten) en de door raw foodies in poedervorm genoten macawortel. Plus gerechten als causas (aardappelkoekjes; alleen al Peru kent tientallen kleurige aardappelvariëteiten), anticuchos (vleesspiezen), chupa de camarones (vissoep met garnalen, gele aardappels en chilipeper). En cavia’s. Gefrituurde cavia’s.
Ach, we hadden immers ook nooit kunnen bedenken dat de nordic pupillen van vadertje Adrià ons zouden laten kauwen op mos, boomschors, levende garnalen en mieren... Ja, mieren. Vast een nordic cliffhanger richting diens Andeaanse runner-up.

(foto: Het Peruaans-Japanse restaurant Pakta van de broertjes Adrià in Barcelona is behangen met Andeaanse weefgetouwen, www.ca.pakta.es)


Heden Ons Dagelijks Brood 28-3-2014
De Wereld Een Eetpark. Food=Entertainment! 26-3-2014
Foodlingo Op Het Menu Van De Foodlingo Bijbel Brunch 20-3-2014
In Koffie: De Koude Versus De Warme Golf 17-3-2014
Van Chefs, Caterkoks en Vegalasagne 16-3-2014
De Zomer Van 2014: Zon, Zee, Zand en Lambrusco 12-3-2014
De Indie Van Nu Is De Keten Van Straks 10-3-2014
Zelfs De Franse Koe Is Niet Meer Heilig In Parijs 5-3-2014
Paris, France? Het Lijkt wel Paris, Texas! 3-3-2014
Zeg Hallo Tegen De Opvolger van de Nordici: De Andeaanse Keuken 21-2-2014
De Foodlingo Bijbel Salon: Direct Trade Voor Boeken 20-2-2014
Il Est Arrivé: De Foodlingo Bijbel 3-2-2014
De Foodlingo Bijbel Proudly Presents Carlijn Claire Potma 22-1-2014
Ik Durf Het Bíjna Niet Te Zeggen: Lekker Brood Uit Rome 9-1-2014
Horecatrend 2014: Koekjes Van Eigen(gemaakt) Deeg 6-1-2014
Uitgestelde Koffie Is Het Foodlingo Van 2013 20-12-2013
2014: Het Jaar Van De Foodscepticus 16-12-2013
Cronut? Swapignon? De foodlingo- en fauxlingoverkiezing 2013! 12-12-2013
Terugblikken op 2014 25-11-2013
Wat Aten Zij? Foodtrends Revisited. 19-11-2013
Hartje Groente Hartje Varken 2-11-2013
Gebeden verhoord: 020 Heeft Een Chinese Theebar 31-10-2013
These Are New Yorky Food Times! 30-10-2013
Foerageren Op De Wilde Markt 21-10-2013
Zo Wilde Markt Heb Je Het Nog Nooit Gegeten! 18-10-2013
A.S. Zondag 20/10/13: De Wilde Markt in 010 15-10-2013
De Wilde Markt Brengt De Natuur Op Je Bord 12-9-2013
Likken Van Een Buurtruilijsje Bij Roberto Gelato 030 6-9-2013
Maïs: Een Kolfje Naar Mijn Hand 3-9-2013
Bespoke: Van Maatpak Naar Maatgroente 30-8-2013
Na Greenwashing Nu Saltwashing 27-8-2013
Mezze Über Alles 20-8-2013
Mijn Curated Pakketje Van Dit Trimester: Chocolá(tl) 16-8-2013
Maar Dan Ook Echt Alles Uit De Houtoven 13-8-2013
Turkse Cay, Met C Cedille 12-8-2013
Heel Veel Pickleskarretjes, Please? 10-8-2013
We Bruisen Nog Steeds. Van Fizz Tot Spritz. 18-7-2013
Wat Doen We Met De BBQ Deze Zomer? Alles! 12-7-2013
Vorkje Prikken: Hoe Heurt Het Eigenlijk? 9-7-2013
Yum, A Stroepwoffel! 3-7-2013
Vakantiebestemmingen Om Uit Te Koken 2-7-2013
Klassiek Foodgenre: Een Jaar In, Op, Met Of Zonder 26-6-2013
Niet Meer Of Juist Heel Erg Van Deze Tijd? Nouveau Ruche 25-6-2013
The Four Noble Truths Van Chefkok Edwin Kats 21-6-2013
Scheiding Der Sexen? Het Is Weer BBQ-Weer 18-6-2013
Niet Zo Maar Zo 12-6-2013
Zwart Wit Filter 6-6-2013
Faites Simple! De Nieuwe Oude Franse Keuken 4-6-2013
Food Craze In NYC: Cronut Mania 31-5-2013
Lokaal En Off-Road Bij The Dutch Tea Championship 2013 28-5-2013
Legitiem Ontrouw Aan Je Grote Koffieliefde 25-5-2013
French Food Revisited. Again. Et Encore. 21-5-2013
De Dos And Donts Van De Hotelbartrend 14-5-2013
Nieuw Concept En Foodlingo: Gezinseetwinkel 7-5-2013
Rabarber Rabarbar Rabarber 3-5-2013
In Fair Tea We Trust 1-5-2013
Mogen Wij Dit Ook? Een theewaterkraan Op Het Vliegveld 19-4-2013
Zeezoutkoffie, Iemand? 17-4-2013
Food=Vintage In Het Hanzehuis Amsterdam 15-4-2013
Im Westen (Von Berlin) Viel Neues 12-4-2013
Paris In 15 Minutes Met Tour D Alain Caron 10-4-2013
Het Leven Is Goed In San Tin, Hong Kong 5-4-2013
Time Machine Vintage: Retro Re-Revisited 3-4-2013
Hi-Tech Theetradities 28-3-2013
Haute Nivelleren Met Ron (Blaauw) 27-3-2013
Theepluk in Xishuangbanna China 26-3-2013
Food=Economie! 15-3-2013
Alcoholvervangers 11-3-2013
Hollandse Koffiemeesters In Het Rijksmuseum 8-3-2013
Wordt Chinees-Indisch Ooit Hip? 3-3-2013
Vijf Tekenen Van ‘Echte’ Authentieke Horeca 26-2-2013
Vijf Tekenen Van Hipsterhoreca 22-2-2013
Onontdekt Hipster Versus Onontdekt Authentiek 21-2-2013
Geen Keuken, Wel Een Restaurant 14-2-2013
Melk, Maar Niet Van Een Zoogdier 13-2-2013
Van Hoofd Tot Hart 11-2-2013
Wat Is Er Gebeurd Met Muesli? 10-2-2013
Horeca Is Een Ander Woord Voor Gastvrijheid 6-2-2013
Meer Koffiebars Dan Kerken 3-2-2013
Eten Voor Volk En Vaderland 1-2-2013
De Fancy Food Show: De Amerikaanse Foodtrendbarometer 25-1-2013
Is De 80s Klassieker Gratin Dauphinois terug? 23-1-2013
Snow Cones, Homemade 21-1-2013
#Foodlingo: Brisket AKA Klapstuk (Soort Van) 17-1-2013
Geroosterde Kastanjes, Please? 16-1-2013
Wie GYO Geld Zaait, Zal Eten Oogsten 14-1-2013
Rondje Natjes En Droogjes #Horecava 2013 10-1-2013
Nee Dan Ku 2013 9-1-2013
Barretje, Barretje. 13 #Foodtrends Voor 2013 4-1-2013
Het Jaar 2012 in #Foodlingo 30-12-2012
Crowdfeeding Is Foodlingo van 2012! 29-12-2012
Stem Op Het #Foodlingo Van 2012! 20-12-2012
Noord Versus Zuid: De Opkomst van de Koreaanse Keuken 17-12-2012
Een Vitrine Vol Uitstekende Varkenspoten bij Ibericus 16-12-2012
En Ik Lust Niet Eens Koffie! 13-12-2012
Oud & Nieuw Brood 12-12-2012
Een Loflied Op Het Videeke 11-12-2012
Slow Food Gaat Op Restaurant 10-12-2012
Haute Nivenering in Oud-West 8-12-2012
Een One-Trick Pony Markt in Parijs 7-12-2012
Zullen We Een Koffie Doen In Parijs? 5-12-2012
Udon Bar Met Authentieke Zinc In Parijs 4-12-2012
De Nieuwe Chefs Table Is Rond (in Parijs) 3-12-2012
Moestuinsafari Aan De Amsterdamse Zuid-As 30-11-2012
Goulash Aan De Deur 28-11-2012
De Kritische Massa Van Eten 27-11-2012
Single Origin Koffie Boring??? 25-11-2012
Mag Ik Een Portie Kikkererwtenfriet? 23-11-2012
Eindelijk: Een Diepvrieswinkel In NL 22-11-2012
Ontbijt Lunch Tea Borrel Diner Souper Fashion 20-11-2012
Hij Is Weer Arrivé Hoor, De Bojo 19-11-2012
Sinterklaas Is Een Foodie 16-11-2012
OMG, Handgemaakte Jiaozi (Dumplings) van Maggie 14-11-2012
Food is Onverminderd Social! 13-11-2012
De Opmars van De Izakaya 10-11-2012
Haute Nivellering: Trend? 8-11-2012
Maak Brood In PLaats Van Oorlog 4-11-2012
Amerikaans Stadsmeisje Wordt Japanse Boerin 2-11-2012
Hawaii Kona, What Else? 31-10-2012
Het Ruikt naar Koffie in Keulens 4711-Buurt 29-10-2012
Ms. Marmitelover Goes to Town 25-10-2012
Cider Maken Op Het Ciderfestival 22-10-2012
De Senseo Sarista: Vlees Of Vis? 19-10-2012
Een Week Van De Friet? Das Toch Veels Te Kort? 17-10-2012
Geschrapt Genot van Chef-Kok Jim De Jong 15-10-2012
Liflafjes in de bunker 13-10-2012
De Dag Van Niks 11-10-2012
Huh? Tweedehands Thee? 9-10-2012
Fashionistas go barista 7-10-2012
En Nog Meer Koffiethee: Witte Koffie-infusie 5-10-2012
Het Eetbare Stedelijk: Is Het Wat? 3-10-2012
Nieuw! Nu Ook Lokale Sigaretten! 1-10-2012
Droog Is Nederlands Voor Merci 27-9-2012
De Duitse Topgastronomie In 10 Tendensen 24-9-2012
Duitsland Het Nieuwe Italië? Het Nieuwe Azië! 19-9-2012
Dronken Garnalen Op Chefsache 2012 in Keulen 18-9-2012
Jonge Europese Koks aan de Kombucha? 11-9-2012
Van Rauw Runderhart Tot Rozenparels 5-9-2012
Is Hugo De Nieuwe Aperol Spritz? 1-9-2012
Champagne Is Rood En Drink Je Uit Een Wijnglas 29-8-2012
Van Twitter En De Espresso Field Guide Word Je Wijzer 28-8-2012
Eten Van De Straat (Maar Dan Anders) 27-8-2012
Theehuis Formocha Is Verhuisd 24-8-2012
Wilt U Koffie Of Thee? Doe Mij Maar Koffiethee. 21-8-2012
Koffie En Thee: IJskoud Geshakeratood Het Lekkerst 20-8-2012
Is Het Een Grog? Is Het Een Infusie? Het Is Carioca! 16-8-2012
Cicchetti, Tapas, Pintxos: De Bar is The Place To Eat 13-8-2012
De Mores Van De Italiaanse Osteria 24-7-2012
Voor Bij De Spritz: Baccalà Mantecato 20-7-2012
When in Venice: Spritz! 18-7-2012
Boerenbontwashing 12-7-2012
One-Trick Pony Shops One Step Beyond 10-7-2012
Hip in Paris: Guimauves (Marshmallows) 6-7-2012
Parijs: Van Upcoming tot Überupcoming 4-7-2012
Parijs, Theestad Sinds Negentienhonderdzoveel 2-7-2012
Pique-Nique Al Fresco, Paris Style 30-6-2012
A Grande Iced Green Tea Soy Latte Lemonade, Anyone? 27-6-2012
Pass(ard) The Vegs, Please? 25-6-2012
Olijfolie, Behoeft Die Nog Wel Promotie? 21-6-2012
Sergiology has landed! 19-6-2012
DE Koffiejuwelier Est. 1753 13-6-2012
Est. 2012 12-6-2012
Spek & Vet in Oud-West, Het Nieuwe Centrum 11-6-2012
De Brioche Gelato Est Arrivé! (AKA Broodje IJs) 6-6-2012
Eigen Zomerdrankje Eerst! 5-6-2012
Riva, Modern en Fa. Speijkervet: Van De Makers Van 2-6-2012
Red Een Kaas: Crowdfunded Liefdadigheid 1-6-2012
Vaste Prik in De Nieuwe Generatie Spritz 31-5-2012
Nieuw! Nu Met Prik! 29-5-2012
Zijn Foodfestivals de Nieuwe Popfestivals? 22-5-2012
Veganistische Oester Met Lungjing Thee 17-5-2012
Teajam: Jammen met Thee (en Kiona) 16-5-2012
Morgen Dutch Tea Championship op #bkbt12 14-5-2012
Thee of Geen Thee? Yerba Maté! 8-5-2012
Teaworld en De Nieuwe Theelanden 7-5-2012
Ober, Doe Mij Zo’n Foodiebag! 28-4-2012
Iemand Nog Een Visgraat? 19-4-2012
Revolutie! Baristi Aan de Thee 13-4-2012
Gourmet Mayonnaise Store: De Über One-Trick Pony 10-4-2012
Tijd voor een Diepvriesbrievenbus 4-4-2012
Next Up: De Bakkerbar 2-4-2012
Have Your Tea And Smoke It Too! 30-3-2012
De Vloeibare Zomerhits Van 2012 28-3-2012
Nu Al Getipt Voor De Trendlijst van 2013! 19-3-2012
De Scheut: Een Eetbare Eendagsvlieg 13-3-2012
100% Curated By Me 9-3-2012
Haute Koffie in de Lage Landen 7-3-2012
Een Bask in Parijs 5-3-2012
J'ai de tout à Paris 2-3-2012
Ein Deutscher in Paris (Namens Claus) 1-3-2012
An American Or Two (Or Three) In Paris 29-2-2012
Lo Zaff - Italiaans voor Saffraan 22-2-2012
Koffie is sociaal! 19-2-2012
Restaurant? Bar? Restaurantbar! 16-2-2012
Nu Op De Pas: De Koksdocu(mentaire) 14-2-2012
De Triomftocht van Worst 11-2-2012
Ramen Revisited 8-2-2012
Dromen van Jiro's Sushi 3-2-2012
Eet De Toekomst Op HAS Den Bosch 1-2-2012
Tsukiji Vismarkt Tokio 27-1-2012
Supertoerisme 24-1-2012
IT-lijst 2012: Foods They Are A-Changing! 18-1-2012
Ramenologie Voor Gevorderden 16-1-2012
Natural House: Organic Food, the Tokyo Way 11-1-2012
Found Muji Tokio: winkel, galerie, café? 10-1-2012
Tokio, Stad Van Culinaire One-Trick Pony's 7-1-2012
Kraakvers Tokio 6-1-2012
Eetwenslijstje 2012 24-12-2011
Übervintage Back to the Future 23-12-2011
Vulkaandansen in bladgoud 21-12-2011
Hohoho! #UBKNM 18-12-2011
Line-up #UBKNM De Kerstspecial 14-12-2011
'Zelfworster': Hét Foodlingo van 2011 13-12-2011
Ode Aan Thuisproducent & Microproduct: #UBKNM 10-12-2011
Kerstmarkt voor één nacht #UBKNM 6-12-2011
Kweekkaviaar: De Nieuwe Poor Man's Caviar? 4-12-2011
Nu in de Stembus: #Foodlingo11 & #Fauxlingo11 29-11-2011
De Slager & de Meester: De Bocuse-kerst 28-11-2011
#Foodlingo11 & #Fauxlingo11 24-11-2011
Van Potjesvlees en Verwenkoffie 22-11-2011
Haute Bier Cuisine 21-11-2011
Kletskoppen 1.0 18-11-2011
Een Vismarkt Zoals Een Vismarkt Moet Zijn 17-11-2011
Brugge in Choc' 16-11-2011
Friet, Bier & Chocola: Brugge in een Puntzak 14-11-2011
Draaideurtrend: Tapas, The Third Wave 8-11-2011
Verkiezing Foodlingo Van Het Jaar 2011 4-11-2011
Eten zonder zaaien 30-10-2011
Seasonal Flush: De Millésimé van de Thee 29-10-2011
De #bonenestafette in de Amsterdamse horeca 23-10-2011
Is de Horeca Boonfähig? De #bonenestafette 19-10-2011
Japanse Ramen in Chinese Toko Dun Yong 18-10-2011
Trends? Wat Zijn Dat? 14-10-2011
Geen Nieuws=Goed Nieuws? Anuga 2011 10-10-2011
Over Worst & De Perfecte Steak 4-10-2011
De #bonenestafette: Food=Beans! 30-9-2011
De l&tter Van Verbinding: Food=Social! 27-9-2011
It's a Vintage Redzepi World! 23-9-2011
Van caricoles tot 'nen goei pak fritten 17-9-2011
Nu enkel nog schapenvellen 16-9-2011
Wereldmarkt op Anderlechts Slachthuisterrein 14-9-2011
Op de muntthee bij Fatima in Brussel 13-9-2011
La Paix in Anderlecht (Brussel) is Tof 12-9-2011
Talkin' Food app in de maak 29-8-2011
Foodpairing met hooi 26-8-2011
Slagerrestaurants on the block 22-8-2011
Sketchin' Food: #TEDx078 Food Talk Sketched 20-8-2011
Doe mee verlos de zee bij #TEDx078 18-8-2011
De aloude koffie-theecontroverse 15-8-2011
Currywurst versus Weißwurst 12-8-2011
Kjosk, Kreuzberg, Berlin 11-8-2011
Bier Gartens in Oost-Berlijn 10-8-2011
Vakantieleesvoer voor de zomer van '11 27-7-2011
Jamie O. van neus tot staart 25-7-2011
Londen voor gevorderden? 19-7-2011
What & How to Eat, Zomer 2011 14-7-2011
De Grote IJstijd - IJs volgens Kees Raat 11-7-2011
Niki Segnits Smaakbijbel: Het Nieuwe Testament 2-7-2011
Meenu's Idlis wint Food Innovation Award 2011 23-6-2011
De Verenigde Smaken van de Underground Boerenmarkt 20-6-2011
Def line-up 4e Underground Boerenmarkt 17-6-2011
Huisregels Underground Boerenmarkt No. 4 14-6-2011
Barbecletten en ander zomerlingoleed 9-6-2011
Formocha, het eerste Chinese theehuis in NL 7-6-2011
Tussentijdse line-up Underground Boerenmarkt 1-6-2011
De Underground Boerenmarkt late lente-editie 28-5-2011
De Verenigde BuurtSmaken 24-5-2011
De eerste Dutch Tea Champion 2011 20-5-2011
Ah, Hongkong! III 18-5-2011
Ah, Hongkong! II 15-5-2011
Ah, Hongkong! 9-5-2011
One-trick pony: jelly monger 27-4-2011
Champagne=Punk! 20-4-2011
Tea please! 9-4-2011
Ottolenghi meets Roden 1-4-2011
Beware, ye copycats! 27-3-2011
Sitopia & De Hongerige Stad 21-3-2011
Flemish Primitives (re)visited 16-3-2011
Line-up Micro-Underground Boerenmarkt Limited Edition 11-3-2011
Vlaams primitief 8-3-2011
Nachtrestaurant, the morning after 6-3-2011
Bring your own dinner plate to Nachtrestaurant 2-3-2011
Tuinboonjemee? 23-2-2011
Het nachtrestaurant, 5 maart 2011 12-2-2011
Food=ethiek=maatschappij=cultuur=politiek 8-2-2011
Underground On The Move Up? 19-1-2011
Talkin' Food® in English? (Now & then) 11-1-2011
Ja, echt: FOOD=FASHION! 7-1-2011
Nog 1 lijstje dan: Favo Eetboeken Top 3 2010 5-1-2011
What NOT To Eat in 2011 (Never) 30-12-2010
Talkin' Foodtrends 2011 21-12-2010
Slow Coffee: Hét foodlingo van 2010 10-12-2010
2011: Het jaar van punk in food! 7-12-2010
#Twitterlaunch What (not) to eat 2011 zeer geslaagd! 29-11-2010
Le What (not) to eat 2011 est arrivé! 20-11-2010
Sneak peek What (not) to eat 2011 17-11-2010
What (not) to eat 2011 28-10-2010
Underground Boerenmarkt, the mornin' after 18-10-2010
Definitieve line-up Underground Boerenmarkt 14-10-2010
Underground Boerenmarkt Edition 2 2-10-2010
Huisregels Underground Boerenmarkt 27-9-2010
Tussentijdse line-up Underground Boerenmarkt 25-9-2010
Datum Underground Boerenmarkt bekend! 21-9-2010
Zou het? Zal het? Underground boerenmarkt! 17-9-2010
Nog geen rimpeling in het (thee)water 15-9-2010
Nederland vindt zijn (lokale) smaak 27-8-2010
Biefstukboom 22-8-2010
Kleinduimpje op paddenstoelenjacht 10-8-2010
Lo-fi tussen de Apennijnen 1-8-2010
Espresso forever! 8-7-2010
Strawberry fields a/h Museumplein 5-7-2010
Holland-Belgiëmob, the afterparty 30-6-2010
Het mob-seizoen 28-6-2010
Frozen yoghurtness 17-6-2010
Couture-espressootje, iemand? 16-6-2010
Nose to tail crawl met Fergus Henderson? 4-6-2010
Knoflooklanden 26-5-2010
Underground Boerenmarkt Online Afterparty 18-5-2010
Underground Farmer's Market Amsterdam 7-5-2010
Update Line-up Underground Boerenmarkt 4-5-2010
Huisregels underground boerenmarkt 20-4-2010
Tussentijdse line-up underground boerenmarkt 17-4-2010
First underground farmer's market Amsterdam 10-4-2010
In elk mens schuilt een microproducent 7-4-2010
De 1e NL underground boerenmarkt 1-4-2010
A New York State of Milk 26-3-2010
Couturekoffietsunami IV: Stumptown aan het IJ 19-3-2010
Alfrescotrend zomer 2010: de vaar-in 12-3-2010
Dutch Barista Championship 2010: de trends 10-3-2010
Couturekoffietsunami II: Dutch Barista Championship '10 8-3-2010
Couturekoffietsunami 2-3-2010
Europese dag van de mozzarella DOP 24-2-2010
R.I.P. Moleculaire keuken 15-2-2010
Nieuw: de ongezondheidscultus? 5-2-2010
Ecochic fashion follows food 21-1-2010
Duits brood aan de nederhorizon! 15-1-2010
What's new @ Horecava 2010? 13-1-2010
Wat niet meer te eten in 2010 6-1-2010
'Merroir': foodlingo van 2009 21-12-2009
Top 5 Talkin' Food® trends 2010 15-12-2009
Reeds helft eerste oplage WNTE2010 verkocht! 3-12-2009
Johannes van Dam recenseert What (not) to eat 2010 25-11-2009
Johannes van Dam krijgt gesigneerd exemplaar 17-11-2009
Jean Beddington vereerd met 1e exemplaar 13-11-2009
Sneak preview What (not) to eat 2010! 26-10-2009
What (not) to eat 2010 komt eraan! 1-10-2009
Food=Fashion in Talkin' Food®s 'What to eat 2010' 18-8-2009
Kitchen lit: het ideale vakantieleesvoer 25-7-2009
Bacon & cupcake kitsch 21-7-2009
Zomertrends 09: DIY alfresco 25-6-2009
Urban salade deel 2 18-6-2009
Urban salade (én pesto) 17-6-2009
Wilde groenten van stadsbodem 12-6-2009
Oogsttijd! 2-6-2009
Eten als een verkoelende zeebries 28-5-2009
Tenenkrullend eerlijke champagne 22-5-2009
Duits brood aan de horizon? 11-5-2009
Waar blijft de banh mi? 6-5-2009
Baardpandemie begon in food & drink 2-5-2009
De laatste der Michelin-dagen? 12-4-2009
Ferran Adrià, Cataloniës antwoord op Johan Cruyff 10-4-2009
Seizoensvlees 8-4-2009
Roomboter komt uit de kast 30-3-2009
Fashionalisme: Trendy protectionalisme in crisistijden 26-3-2009
Suiker, van duivel tot madonna 21-3-2009
Babylonische recessieonderzoeken 16-3-2009
Zwart eten: Het Nieuwe Zwart 12-3-2009
Talkin'Food® twittert 9-3-2009
New Nordic: Het mediterrane dieet van de 21ste eeuw? 6-3-2009
Talkin' Food® tussen het vee (maar wél in Parijs) 1-3-2009
Michael Pollan is talkin' food 12-2-2009
Zeegroenten: De 'Nieuwe Pesto'! 5-2-2009
New Nordic Cuisine entert Bocuses Lyon 31-1-2009
NK Theesommelier op de HORECAVA 2009 15-1-2009
HORECAVA 2009 13-1-2009
Talkin' Foodtrends 2009 4-1-2009
Het Talkin' Food® Kerstmenu! 18-12-2008
Talkin' thee-spijscombinaties 29-10-2008
Talkin' Cloudy Bay 15-10-2008
Talkin' Dip 8-10-2008
Talkin' Brood 24-9-2008
Talkin' Food® 2.0 22-9-2008
Talkin' Rungis, Paris 12-9-2008
Talkin' greenwashing vs greenpooling 29-8-2008
Talkin' buurtwinkels 13-8-2008
Talkin' Europe 16-7-2008
Talkin' haute trends 2-7-2008
Talkin' Coffee (op zijn Italiaans) 25-6-2008
Talkin' Puur & Eerlijk (en daar voorbij...) 13-6-2008
Talkin' champagne: 24/24 29-5-2008
Talkin' Meat - Het Nieuwe Zwart 19-5-2008
Talkin' wine: Romanée-Conti 8-4-2008
Culikids in Volkskrant Magazine & NRC Next 3-4-2008
Waste = food? 30-3-2008
Talkin' beautyfood 6-3-2008
Talkin' MarQt 26-2-2008
2008 Internationaal Jaar Van De Aardappel 18-2-2008
Winnaar Talkin' Food®quiz bekend! 23-1-2008
Foodtrends volgens de Horecava 11-1-2008
Talkin' Food® goes Horecava 9-1-2008
Talkin' foodtrends 2008 2-12-2007
De Nouveau Niche in food 18-11-2007
Ecofood omarmt gemakstrend 6-11-2007
Sherry en de Frituurdagen: a heavenly match! 16-10-2007
Eerste Talkin' Food® walkin' lunch 7-10-2007
Paris, je t'aime! 1-10-2007
Aflevering 1 van de enige echte Talkin' food® Quiz! 19-9-2007
Friet met de dag gezonder! 3-9-2007
Nu ook in het Volkskrant Magazine! 1-9-2007
Een heuglijke dag voor frituuradepten 20-7-2007
Deutschland rulez! 17-7-2007
Tailormade naar de Westkaap met je personal reiscoach 2-7-2007
Meet de Herefordjes: so very British meat 25-6-2007
De Talkin' food® Nieuwsbrief No. 1 is uit! 11-6-2007
Talkin' food® en Tiësto's Cineac 7-6-2007
Talkin' food® proeft hartig ijs op Editie NL 4-6-2007
De Talkin' food® frituurdagen: multiculi & gezond 29-5-2007
Talkin' food® en de watertrend op Editie NL 23-5-2007
Talkin’ food® doet de West-Kaap 15-5-2007
Talkin' food® op Editie NL (RTL 4) 14-4-2007
Nu nóóit meer vergeten 4-4-2007
Wie is je vader, wie is je moeder? 26-3-2007
Nouvelle Cuisine Chinoise 5-3-2007
Guerilla advertising 21-2-2007
Mannen onder elkaar 8-2-2007
Vers van het aanrecht 30-1-2007
Camping culinair: camperen Nieuwe Stijl 28-1-2007
Dieettrends 2007 23-1-2007
De paden op, de boerderij(web)winkel in 23-1-2007
Doe BOB maar thee bij de kreeft 23-1-2007
En gezond weer op 20-1-2007
Gouwe tijjen voor de culisnob 16-1-2007
Topkoken met fruitaccenten 15-1-2007
Zout, de nieuwe olijfolie 14-1-2007
Friet met... sake 10-1-2007
Alles waar gourmet voor staat 7-1-2007
Costumizen 29-12-2006
Wijntje? 26-12-2006
Ayurvedisch yogakoken 23-12-2006
Molecul(in)air eten: Lost in translation 22-12-2006
Big is beautiful 22-12-2006
Klein is fijn 20-12-2006
Het Jamie Oliver-effect in de wijn: de upcoming trendy sommelier 20-12-2006
Nieuw, nu nog tijdelijker! 19-12-2006
(Le) Fooding 19-12-2006
Gepeperde toetjes 11-12-2006
Rauwarisme: hip to be healthy, cool to be conscious 29-11-2006
Merkkok spinoffs 27-11-2006


veilig betalen met iDEAL

curated by Marjan Ippel


Designed by Lean & Mean / Powered by Dubbel6